Conferinţa studenţească anuală
„Nicolae Titulescu” – „CONSTANT”
05th – 06th April 2019, Bucureşti, 2019
Ediţia a IX-a
Conferinţa studenţească anuală „Nicolae Titulescu” – „CONSTANT”, manifestare cu caracter internaţional, organizată de Universitatea “Nicolae Titulescu” din Bucureşti, Universitatea din Miskolc, Ungaria şi Universitatea “Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria, în parteneriat cu Fundaţia de Drept şi Relaţii Internaţionale “Nicolae Titulescu”, Asociatia Studentilor Universitatii Nicolae Titulescu (ASUNT) şi Editura Universității “Nicolae Titulescu” din Bucureşti, reprezintă o oportunitate pentru studenţi şi masteranzi de a elabora şi prezenta studii în domenii interdisciplinare (ştiinţe juridice, ştiinţe economice şi ştiinţe sociale şi administrative), de a se integra în societatea cunoaşterii, caracterizată, printre altele, de necesitatea existenţei unor manifestări ştiinţifice de profil. Dintr-o altă perspectivă, CONSTANT constituie un motiv de consolidare a relaţiei fundamentale profesor-student, maestru-discipol, în jurul căreia se clădeşte mare parte a lumii universitare. Studentul are nevoie de cunoaşterea profesorului. În egală măsură, profesorul are nevoie (şi este dator) să ofere cunoaştere, să ghideze tânărul cercetător în studiul necesar întocmirii unei lucrări ştiinţifice. Prin participarea la CONSTANT, urmare a procesului de recenzare efectuat de comitetul ştiinţific constituit, studenţii şi masteranzii înregistraţi vor avea posibilitatea de a publica studiile elaborate în CONSTANT-eBook, proceeding editat de Editura Universității “Nicolae Titulescu” Bucureşti. CONSTANT se va desfăşura în limba română şi limba engleză (contribuţiile autorilor români vor fi redactate în limba română, cu abstract în limba română; contribuțiile autorilor străini vor fi redactate în limba engleză, cu abstract în limba engleză).
CALL FOR PAPERS
Studenţii şi masteranzii interesaţi să participe la lucrările CONSTANT 2019 sunt invitaţi să trimită studii în domeniile de interes (minim 3000 de cuvinte şi maxim 8000 de cuvinte). Studiile autorilor români vor fi redactate în limba română. Studiile autorilor străini vor fi redactate în limba engleză. Pentru înregistrarea studiilor una dintre condiţiile obligatorii este ca fiecare lucrare să fie asumată de un cadru didactic în calitate de coordonator ştiinţific. Studiile înregistrate vor fi evaluate de membrii Comitetului ştiinţific.
Participanții la conferință vor trimite studiul redactat în forma cerută, online la adresa de email: constant@univnt.ro
Prezentarea studiului este recomandat să fie făcută în power point şi trebuie să se încadreze în durata de 10 minute.
NU SE PERCEPE TAXA DE PARTICIPARE!
Sectiunea 1- Ştiinţe juridice |
Subsectiunea 1.1. Drept penal |
Subsectiunea 1.2. Drept privat |
Subsectiunea 1.3. Drept public |
Sectiunea 2 – Economie şi Administrarea Afacerilor |
Subsectiunea 2.1. Economie generală |
Subsectiunea 2.2. Finanţe şi contabilitate |
Subsectiunea 2.3. Management şi Marketing |
Sectiunea 3 – Relaţii Internaţionale şi Administrative |
Subsectiunea 3.1. Relaţii internaţionale şi studii europene |
Subsectiunea 3.2. Administraţie publică |
Varlan Catinca – (Preşedinte ASUNT)
Nasulea Ioana – (Drept public)
Dobre Nicoleta – (Drept privat)
Varlan Catinca – (Drept penal)
Mitirita Remus – (Relaţii internaţionale şi administraţie)
Mitirita Remus (Economie şi Administrarea Afacerilor).
Din partea cadrelor didactice, CONSTANT 2019 este sprijinit, în ceea ce privește organizarea de către:
prof. univ. dr. Ion Neagu; prof. univ. dr. Viorel Cornescu; prof. univ. dr. Gabriel Boroi; prof. univ. dr. Mircea Damaschin; prof. univ. dr. Erika Róth (Universitatea din Miskolc, Ungaria); prof. univ. dr. Diana Antonova (Universitatea “Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria); conf. univ. dr. Zoltán Varga (Universitatea din Miskolc, Ungaria); asist. univ. dr. Vanya Panteleeva (Universitatea “Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria); asist. univ. dr. Carla Alexandra Anghelescu; asist. univ. dr. Nicoleta Panait (manager); ing. IT Sergiu Paşcu, analist IT Vechler Eduard analist IT Pretor George .
Înscriere online | 01 februarie 2019 |
Trimiterea studiului | 10 martie 2019 |
Notificarea acceptării studiului | 15 martie 2019 |
Publicarea programului final CONSTANT | 22 martie 2019 |
Desfăşurare CONSTANT | 05-06 aprilie 2019 |
Pentru a descarca modelul de redactare CONSTANT 2019, click aici.
Studiile trebuie redactate în limba română, iar abstractul în limba română. Mărimea recomandată este între 3000 de cuvinte şi 8000 de cuvinte. Studiile trebuie să respecte condiţiile de fond şi de formă impuse de desfăşurarea CONSTANT. Fiecare studiu va fi înscris în conferinţă numai în măsura în care conţinutul acestuia este asumat de un cadru didactic coordonator. În eventualitatea în care se constată nerespectarea condiţiilor impuse, contribuţiile vor fi returnate, acestea neputând intra în procesul final de evaluare a calităţii ştiinţifice decât în momentul în care sunt conforme cu regulile stabilite.
Participanții la conferință vor trimite studiul redactat în forma cerută, online la adresa de email: constant@univnt.ro.
Prezentarea studiului este recomandat să fie făcută în power point și trebuie să se încadreze în durata de 10 minute.
STRUCTURA LUCRĂRII
TITLUL LUCRĂRII
(centru, bold, Times New Roman, 14, CAPS LOCK, o coloana)
PRENUMELE SI NUMELE AUTORULUI/AUTORILOR
(centru, bold, Times New Roman, 12, CAPS LOCK)
în cadrul notei de subsol se va insera afilierea studentului/masterandului; de asemenea va fi inserat gradul didactic, titlul ştiinţific şi afilierea cadrului didactic coordonator; de asemenea, între paranteze, va fi indicată adresa de corespondenţă electronică
ABSTRACT
(Times New Roman, bold, 11)
Abstractul va conţine maxim 300 de cuvinte. În abstract autorul trebuie să menţioneze clar care este scopul concret al cercetării şi obiectivele urmărite (Times New Roman, italic, 11).
CUVINTE CHEIE
(Times New Roman, bold, 11)
Vor fi inserate 5 cuvinte cheie ori expresii care definesc obiectul cercetării (Times New Roman, italic, 11).
INTRODUCERE
(Times New Roman, bold, 12)
Introducerea trebuie să fie dimensionată pe cel mult o pagină, dar nu mai puţin de o jumătate de pagină. Prin introducere, autorul va răspunde la următoarele 4 întrebări: 1) care este domeniul acoperit de tematica studiului; 2) care este importanţa studiului propus şi ce obiective sunt vizate; 3) care este modalitatea prin care autorul va răspunde la obiectivele asumate; 4) care este stadiul cunoaşterii în material abordată, cu referire la contribuţiile deja existente în literatura de specialitate. Introducerea în studiu trebuie să fie clar redactată. Orice confuzie care ar putea plana asupra celor 4 întrebări poate fi aptă să determine respingerea cercetării (Times New Roman, 12).
CONTINUTUL PROPRIU-ZIS
(Times New Roman, 12, justify)
În cadrul acestei secţiuni a studiului propus autorul va prezenta şi va susţine argumentat rezultatele cercetării întreprinse. Poate fi posibilă orice structură care, în opinia autorului, poate susţine articolul.
CONCLUZII
(Times New Roman, 12)
În cadrul acestei secţiuni, autorul va acoperi următoarele probleme: 1) prezentarea principalelor direcţii abordate în articol şi a rezultatelor obţinute; 2) prezentarea impactului preconizat al acestor rezultate; 3) sugestii pentru viitoare activităţi de cercetare în domeniul supus analizei.
REFERINTE BIBLIOGRAFICE
(Times New Roman, bold, 10)
Referinţele bibliografice vor fi redactate în conformitate cu normele Chicago Manual of Style. Pentru aceasta, autorul va consulta http://www.chicagomanualofstyle.org/tools_citationguide.html. Referintele bibliografice sunt obligatorii (Times New Roman, 10).
În cuprinsul studiului vor fi utilizate notele de subsol.
CONSTANT 2019, Conferinţa Studenţească Anuală “Nicolae Titulescu” se desfăşoară în campusul Universităţii “Nicolae Titulescu” din Bucureşti, Calea Văcăreşti, nr. 185, Sector 4. Studenţii şi masteranzii înscrişi pentru CONSTANT 2019 au la dispoziţie, an de an, spaţiile generoase ale universităţii, amfiteatre, laboratoare de informatică, tehnica necesară proiectării studiilor propuse, acces la internet.
Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti beneficiază de o bază materială corespunzătoare, având în proprietate o clădire modernă (parter + 2 etaje) în suprafaţă de 15.000 mp, cu 13 amfiteatre, 36 săli de seminar şi 4 laboratoare (unul de criminalistică şi 3 de informatică) dotate corespunzător.
De asemenea, Universitatea are o bibliotecă dotată cu sală de lectură, în suprafaţă totală de 356.75 mp, cu 184 locuri pentru studenţi si cadre didactice, precum şi un fond de carte propriu. La sfarsitul lunii august 2011 biblioteca dispunea de 11534 volume ce reprezinta 5603 titluri de carte si un numar de 3122 vol. reprezentand 99 de titluri publicatii periodice. Dotată cu mobilier modern şi calculatoare, acces la Internet şi la baza de date, informatizarea unora din serviciile funcţionale, asigură accesul zilnic potrivit programului afişat.
În perioada 05-06 aprilie 2019 s-a desfășurat cea de-a noua ediție a Conferinței Studenților, CONSTANT. Ne-am bucurat și de aceasta dată, de participarea studenților de la mai multe universități din țară și străinatate.
În cadrul conferinței a fost prezentă și în acesta an, o delegație din partea Facultății de Drept a Universității din Miskolc, Ungaria și o delegație din partea Universității \”Angel Kanchev\” din Ruse, Bulgaria.
Cele trei secțiuni ale conferinței au fost:
1. Drept
2. Economia şi administrarea afacerilor
3. Relaţii internaţionale şi administraţie
Competiția a fost strânsă iar cele mai bune lucrări au fost premiate.
Mulțumim pe aceasta cale tuturor participanților la conferinta și adresăm înca de pe acum invitația de a participa și la următoarea editie a CONSTANT, care se va desfășura în anul 2020.
Premiile detaliate pe domenii și secțiuni le găsiti afișate mai jos.
Vă mulțumim,
Asistent univ. dr. Nicoleta Panait
Manager CONSTANT 2019
1. Sectiunea Drept
1.1. Drept penal
Premiul I
– Örs SZUNYOGH
– Mirel Georgian PETRE
– Marian ANTOHI
– Cătălina Alexandra DAN
Premiul II
– Ioana Maria COSAC
– Valentina NICOLAE
Premiul III
– Ștefan-Alberto LUPU
– Adina-Maria ENACHE
– Cristian Alexandru COJOCARU
Mențiuni
– Georgiana BĂRBUŢĂ
– Maria-Anca CIRICĂ
– Beatrice-Gabriela FILIP
1.2. Drept privat
Premiul I
– Adrienn Aliz MÓRICZ
– Vesela HRISTOVA
– Toshko IVANOV
– Diana SOARE
– Mădălina Lavinia TEIOȘANU
Premiul II
– Alessio DI BITETTO
– Sára Patrícia KARDOS
– Ioan Sânziana-ANDREEA
– Tudor-Florin DRUJESCU
Premiul III
– Renáta ZELINA
– Stanimir BOJADZHIEV
– Angelina BOGDANOVA
– Alexandra MATEIU
– Monica CONSTANDACHE
– Emilia-Ioana BUJOAICĂ
– Sabina FARCĂSANU
Mențiuni
– Anamaria-Daniela BREDET
– Ana-Maria Călina BĂLȚĂTESCU
1.3. Drept public
Premiul I
– Marcell SZIKSZAI
– Gergő Gábor HERCZEG
– Radu-Mihai URSU
– Gabriela BELGHIRU
– Cristina-Florentina STÎNGĂ
– Ștefan LUPU
Premiul II
– Tamás BARTA
– Mădălina BANU
– Alina GHELASE
– Andrei-Emanuel RADU
– Georgiana PIRVU
Premiul III
– Dániel KÓKAI
– Cătălina Alexandra DAN
– Marian ANTOHI
– Andra-Beatrice RĂDULESCU
– Alina-Mihaela TIRICĂ
Mențiuni
– Andrei Bogdan DOBRE
2. Economie şi administrarea afacerilor
Premiul I
– Alexandra Iulia VOLOC
– Alexandrina (SIMION) BODÎRLĂU
– Ionela PETRE
Premiul II
– Gabriel NIȚIȘOR
– Remus MITIRIȚĂ
– Cristian STRĂTEANU
– Margareta ENACHE
Premiul III
– Alexandra-Vanda COVACI
– Lucian Cosmin BĂDĂLĂU
– Camelia PÂRLEA-STANCU (MATEI)
Mențiuni
– Andreea-Bianca NICA
– Nina BADEA
3. Relaţii internaţionale şi administraţie
Premiul I
– Mihaela Gabriela COMAN
– Iulia IORDAN
– Mirela (GLIGOR) CONSTATINESCU
– Nedelcu Corina GHINEA
– Olivia ROȘCA
Premiul II
– Mihaela Gabriela COMAN
– Veronica SÎRBU
– Gabriela STAN
– Crina Andreea ZANFIR
– Lavinia Gabriela PUIU
Premiul III
– Loredana (Pintilei) BURTAN
– Andra-Georgiana DUMITRA
– Claudia MATEESCU
– Mariana Bianca NIȚĂ
Mențiuni
– Ionuț Florin ZĂLARU