Conferinţa studenţească anuală
„Nicolae Titulescu” – „CONSTANT”
14 – 15 Mai 2021, Bucureşti
Ediţia a XI-a
Stimati studenti/masteranzi
Va informam ca s-a modificat data conferintei studentesti CONSTANT.
Conferinta se va desfasura pe data de 14 mai 2021, ora 12.00. Clasamentul cu lucrarile premiate va fi afisat pe 15 mai.
Vom publica link-urile de conectare pentru fiecare sectiune pe site-ul constant.univnt.ro, va rugam urmariti actualizarile pe site-ul conferintei.
Va multumim!
Cu consideratie,
Echipa CONSTANT
Conferinţa studenţească anuală „Nicolae Titulescu” – „CONSTANT”, manifestare cu caracter internaţional, organizată de Universitatea “Nicolae Titulescu” din Bucureşti, Universitatea din Miskolc, Ungaria şi Universitatea “Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria, în parteneriat cu Fundaţia de Drept şi Relaţii Internaţionale “Nicolae Titulescu”, Asociatia Studentilor Universitatii Nicolae Titulescu (ASUNT) şi Editura Universității “Nicolae Titulescu” din Bucureşti, reprezintă o oportunitate pentru studenţi şi masteranzi de a elabora şi prezenta studii în domenii interdisciplinare (ştiinţe juridice, ştiinţe economice şi ştiinţe sociale şi administrative), de a se integra în societatea cunoaşterii, caracterizată, printre altele, de necesitatea existenţei unor manifestări ştiinţifice de profil. Dintr-o altă perspectivă, CONSTANT constituie un motiv de consolidare a relaţiei fundamentale profesor-student, maestru-discipol, în jurul căreia se clădeşte mare parte a lumii universitare. Studentul are nevoie de cunoaşterea profesorului. În egală măsură, profesorul are nevoie (şi este dator) să ofere cunoaştere, să ghideze tânărul cercetător în studiul necesar întocmirii unei lucrări ştiinţifice. Prin participarea la CONSTANT, urmare a procesului de recenzare efectuat de comitetul ştiinţific constituit, studenţii şi masteranzii înregistraţi vor avea posibilitatea de a publica studiile elaborate în CONSTANT-eBook, proceeding editat de Editura Universității “Nicolae Titulescu” Bucureşti. CONSTANT se va desfăşura în limba română şi limba engleză (contribuţiile autorilor români vor fi redactate în limba română, cu abstract în limba română; contribuțiile autorilor străini vor fi redactate în limba engleză, cu abstract în limba engleză).
Stimaţi studenţi!
Vă anunţăm că pentru anul universitar 2020-2021, Conferinţa Studenţească CONSTANT se va desfasura in mediul virtual, pentru fiecare sectiune de lucrari vor fi create link-uri de conectare in aplicatia ZOOM. Link-urile de conectare vor fi comunicate in timp util.
Toate studiile ce au acceptul profesorului coordonator, vor fi publicate pe site şi in e-book-ul conferinţei. Studenţii vor primi diplome de participare şi premiu (acolo unde se impune), în format electronic.
Vă mulţumim pentru participare!
CALL FOR PAPERS
Studenţii şi masteranzii interesaţi să participe la lucrările CONSTANT 2021 sunt invitaţi să trimită studii în domeniile de interes (minim 3000 de cuvinte şi maxim 5000 de cuvinte). Studiile autorilor români vor fi redactate în limba română. Studiile autorilor străini vor fi redactate în limba engleză. Pentru înregistrarea studiilor una dintre condiţiile obligatorii este ca fiecare lucrare să fie asumată de un cadru didactic în calitate de coordonator ştiinţific. Studiile înregistrate vor fi evaluate de membrii Comitetului ştiinţific.
Participanții la conferință vor trimite studiul redactat în forma cerută, online la adresa de email: constant@univnt.ro
Template: aici
NU SE PERCEPE TAXA DE PARTICIPARE!
Sectiunea 1- Ştiinţe juridice |
Subsectiunea 1.1. Drept penal |
Subsectiunea 1.2. Drept privat |
Subsectiunea 1.3. Drept public |
Sectiunea 2 – Economie şi Administrarea Afacerilor |
Subsectiunea 2.1. Economie generală |
Subsectiunea 2.2. Finanţe şi contabilitate |
Subsectiunea 2.3. Management şi Marketing |
Sectiunea 3 – Relaţii Internaţionale şi Administrative |
Subsectiunea 3.1. Relaţii internaţionale şi studii europene |
Subsectiunea 3.2. Administraţie publică |
Preşedinte ASUNT
Din partea cadrelor didactice, CONSTANT 2021 este sprijinit, în ceea ce privește organizarea de către:
prof. univ. dr. Ion Neagu; prof. univ. dr. Viorel Cornescu; prof. univ. dr. Gabriel Boroi; prof. univ. dr. Mircea Damaschin; prof. univ. dr. Erika Róth (Universitatea din Miskolc, Ungaria); prof. univ. dr. Diana Antonova (Universitatea Angel Kanchev din Ruse, Bulgaria); prof. univ. dr. Zoltán Varga (Universitatea din Miskolc, Ungaria); asist. univ. dr. Vanya Panteleeva (Universitatea Angel Kanchev din Ruse, Bulgaria); lect. univ. dr. Carla Alexandra Anghelescu; lect. univ. dr. Nicoleta Panait; analist IT Vechler Eduard , analist IT Pretor George .
Înscriere online | 20 februarie 2021 |
Trimiterea studiului | 29 martie 2021 |
Notificarea acceptării studiului | 16 aprilie 2021 |
Publicarea programului final CONSTANT | 03 mai 2021 |
Desfăşurare CONSTANT |
14-15 mai 2021 |
Pentru a descarca modelul de redactare CONSTANT 2021, click aici.
Studiile trebuie redactate in limba romana, iar abstractul in limba romana. Marimea recomandata este intre 3000 de cuvinte si 5000 de cuvinte. Studiile trebuie sa respecte conditiile de fond si de forma impuse de desfasurarea CONSTANT. Fiecare studiu va fi inscris in conferinta numai in masura in care continutul acestuia este asumat de un cadru didactic coordonator. In eventualitatea in care se constata nerespectarea conditiilor impuse, contributiile vor fi returnate, acestea neputand intra in procesul final de evaluare a calitatii stiintifice decat in momentul in care sunt conforme cu regulile stabilite.
Participantii la conferinta vor trimite studiul redactat in forma ceruta, online la adresa de email: constant@univnt.ro.
Prezentarea studiului este recomandat sa fie facuta in power point si trebuie sa se incadreze in durata de 10 minute.
STRUCTURA LUCRARII
TITLUL LUCRARII
(centru, bold, Times New Roman, 14, CAPS LOCK, o coloana)
PRENUMELE SI NUMELE AUTORULUI/AUTORILOR
(centru, bold, Times New Roman, 12, CAPS LOCK)
in cadrul notei de subsol se va insera afilierea studentului/masterandului; de asemenea va fi inserat gradul didactic, titlul stiintific si afilierea cadrului didactic coordonator; de asemenea, intre paranteze, va fi indicata adresa de corespondenta electronica
ABSTRACT
(Times New Roman, bold, 11)
Abstractul va contine maxim 300 de cuvinte. In abstract autorul trebuie sa mentioneze clar care este scopul concret al cercetarii si obiectivele urmarite (Times New Roman, italic, 11).
CUVINTE CHEIE
(Times New Roman, bold, 11)
Vor fi inserate 5 cuvinte cheie ori expresii care definesc obiectul cercetarii (Times New Roman, italic, 11).
INTRODUCERE
(Times New Roman, bold, 12)
Introducerea trebuie sa fie dimensionata pe cel mult o pagina, dar nu mai putin de o jumatate de pagina. Prin introducere, autorul va raspunde la urmatoarele 4 intrebari: 1) care este domeniul acoperit de tematica studiului; 2) care este importanta studiului propus si ce obiective sunt vizate; 3) care este modalitatea prin care autorul va raspunde la obiectivele asumate; 4) care este stadiul cunoasterii in material abordata, cu referire la contributiile deja existente in literatura de specialitate. Introducerea in studiu trebuie sa fie clar redactata. Orice confuzie care ar putea plana asupra celor 4 intrebari poate fi apta sa determine respingerea cercetarii (Times New Roman, 12).
CONTINUTUL PROPRIU-ZIS
(Times New Roman, 12, justify)
In cadrul acestei sectiuni a studiului propus autorul va prezenta si va sustine argumentat rezultatele cercetarii intreprinse. Poate fi posibila orice structura care, in opinia autorului, poate sustine articolul.
CONCLUZII
(Times New Roman, 12)
In cadrul acestei sectiuni, autorul va acoperi urmatoarele probleme: 1) prezentarea principalelor directii abordate in articol si a rezultatelor obtinute; 2) prezentarea impactului preconizat al acestor rezultate; 3) sugestii pentru viitoare activitati de cercetare in domeniul supus analizei.
REFERINTE BIBLIOGRAFICE
(Times New Roman, bold, 10)
Referintele bibliografice vor fi redactate in conformitate cu normele Chicago Manual of Style. Pentru aceasta, autorul va consulta http://www.chicagomanualofstyle.org/tools_citationguide.html. Referintele bibliografice sunt obligatorii (Times New Roman, 10).
In cuprinsul studiului vor fi utilizate notele de subsol.
În perioada 14-15 mai 2021 s-a desfășurat cea de-a 11 ediție a Conferinței Studenților, CONSTANT. Am parcurs cu bine unsprezece ediții ale conferinței, si pentru al doilea an la rand, activitate s-a desfășurat în spațiul virtual.
Vă mulțumim pentru încrederea pe care ne-o acordați în fiecare an, pentru implicarea îi participarea la activitățile desfășurate în cadrul universității. Suntem conștienți că nu este ușor, însă avem convingerea că veți găsi satisfacția împlinirii de pe urmă, cu certificarea unei educații de calitate și cu oportunitățile celor bine pregătiți.
Lucrările cu un conținut științific bun a fost selectate de comisiile fiecărei secțiuni pentru a fi recompensate cu diplome.
Cele trei secțiuni ale conferinței au fost:
1. Drept
2. Economie și administrarea afacerilor
3. Relații internaționale și administrație
Credeți în forțele voastre, valorificați-vă potențialul, fiți deschiși spre cunoaștere și cercetare!
Vă mulțumim,
Lect. univ. dr. Nicoleta Panait
1. Sectiunea Drept
Sectiunea 1.1. Drept Penal
Premiul 1
– TAMÁS BARTA – THE DEVELOPEMENT AND FUTURE OF THE EUROPEAN PUBLIC PROSECUTOR’S OFFICE IN CERTAIN MEMBER STATES
– ȘTEFAN ALBERTO LUPU, CRISTINA FLORENTINA STÎNGĂ – LIPSA INTERESULUI PUBLIC ÎN JURISPRUDENȚA ORGANELOR JUDICIARE PENALE
– MARILENA-DIANA PETRE – ASPECTE DE DREPT COMPARAT PRIVIND EXPERTIZA GENETICĂ
Premiul 2
– ROLAND LINDT – THOUGHTS ON CRIMINAL LAW AND DANGEROUS RELIGIOUS MOVEMENTS – A POSSIBLE LEGAL REACTION REGARDING THE SO-CALLED CULTS
– ADINA-MARIA ENACHE, RALUCA-MIHAELA OPREA – NEPUBLICITATEA URMĂRIRII PENALE
– CRISTINA-IONELA CIOACĂ, AMALIA-MARIA IOAN – A FI SAU A NU FI PROPRIETAR, ÎN CONTEXTUL ECONOMIC ACTUAL
Premiul 3
– NICOLETA ADRIANA MARCU – COOPERAREA JUDICIARĂ INTERNAȚIONALĂ ÎN MATERIE PENALĂ
– MARIAN ANTOHI – NON REFORMATIO IN PEJUS
– LIMUZINA-SECUNDA NICOLAE – VICTIMA ȘI AGRESORUL– STEREOTIPURILE VIOLENȚEI DOMESTICE ÎN ROMÂNIA
Mentiune
– GABRIELA VILMA RĂDULESCU – EXPERTIZA MEDICO – LEGALĂ ÎN PROCESUL PENAL. REGLEMENTĂRI ŞI PRACTICI UZUALE CARE ÎNCALCĂ DREPTUL LA UN PROCES ECHITABIL
– MIHAI NECULA – EMBRIONII UMANI SUNT TITULARI AI DREPTULUI LA VIAȚĂ?
– DANIEL-MĂDĂLIN TĂTULESCU – INFRACȚIUNEA ÎN OPERA DOSTOIEVSKIANĂ
Sectiunea 1.2. Drept Privat
Premiul 1
-ȘTEFAN ALBERTO LUPU, CRISTINA FLORENTINA STÎNGĂ – MĂRCILE CONTRARE ORDINII PUBLICE ȘI BUNELOR MORAVURI
-MARTON NAGY – THE LEGAL NATURE OF SELLING LANDS USED IN AGRICULTURE AND SYLVICULTURE AT AUCTION
Premiul 2
-IOANA-ALEXANDRA RADU – UZUCAPIUNEA-DOCTRINĂ ȘI PRACTICĂ JUDICIARĂ
Premiul 3
-ADRIAN-IONUȚ GRECU – EVOLUȚIA CONCEPȚIILOR DESPRE STAT ÎN CADRUL DOCTRINELOR FILOSOFICE
-ADINA-MARIA ENACHE, ANDREEA-MĂLINA CREŢU – CONDIȚIA ORIGINALITĂȚII ÎN OPERELE FOTOGRAFICE
Sectiunea 1.3. Drept Public
Comisia 1
Premiul 1
– ZALÁN TOPLENSZKI – ONCE UPON A TIME…IN THE DIGITAL TAX PACKAGE
– BLANKA FIGECZKI – „ALL OR NOTHING” – THE NEW EU REGULATION ON CRYPTOCURRENCIES
– ŞTEFANIA-DANIELA M. LUNGU – EXCEPȚII DE LA APLICAREA PRINCIPIULUI LIBEREI CIRCULAȚII A PERSOANELOR
– MARINA-CORINA JIPA – PROBLEMATICA ADERĂRII UE LA CEDO – AVIZUL CJUE 2/2013
– SEBASTIAN COJUHARII – ASPECTE DE DREPT COMPARAT ÎN DREPTUL MEDIULUI
Premiul 2
– PATRIK GALAMBOS – THOUGHTS ON THE OPERATION OF MAGYAR NEMZETI BANK IN 2020
– ZSÓFIA KINCSŐ VARGA – THE DEVELOPMENT OF THE SITUATION OF STUDENT GOVERNMENTS IN THE HIGHER EDUCATION OF HUNGARY
– RAFAELA-LEONTINA STAN – ABATERILE DE LA BUNA CONDUITĂ ACADEMICĂ
– GABRIELA BELGHIRU – DECLARAȚIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI – GENEZĂ ȘI CONȚINUT
– ANASTASIA VĂRARU-IANCU (NEAGU) – PARTICULARITĂȚILE ACȚIUNII ÎN INTERPRETARE INTRODUSE ÎN FAȚA CURȚII DE JUSTIȚIE A UNIUNII EUROPENE
Premiul 3
– MÓNIKA MERCZ – THE DEVELOPMENT OF THE INTERPRETATION OF THE PRECAUTIONARY PRINCIPLE AND THE PRINCIPLE OF PROHIBITION OF REGRESSION
– ZSUZSANNA MÁRIA NAGY – GEO-BLOCKING : THE PHENOMENON AND EU LEGAL BACKGROUND
– BEATRICE-LARISA RUSU – INTEGRITATEA ÎN DREPTUL COMPARAT
– ADRIAN-SORIN PETRE – CALITATEA DE SUBIECT DE DREPT INTERNAȚIONAL A INDIVIDULUI
– NICOLETA-ADRIANA MARCU – PROTECȚIA DATELOR PERSONALE – COMPONENTĂ A RESPECTĂRII DREPTURILOR FUNDAMENTALE ALE OMULUI
MENTIUNE
– ANDREEA-CRISTINA DATCU – VALORILE ETICE UNIVERSITARE
– SIMINA-ANGELA ȚĂCĂLĂU – POZIȚIA CJUE CU PRIVIRE LA ADERAREA UNIUNII EUROPENE LA CONVENȚIA EUROPEANĂ A DREPTURILOR OMULUI
– DANIEL-MĂDĂLIN TĂTULESCU – GENEZA ȘI CONȚINUTUL CARTEI DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE
Comisia 2
Premiul 1
-ARMAND MACIU – PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ȘI PROTECȚIA VIEȚII PRIVATE – ASPECTE JURISPRUDENȚIALE. CAZUL BUIVIDS
Premiul 2
– IOANA PĂCURAR – PROBLEMATICI ACTUALE ÎN DREPTUL SPAȚIULUI
– ADRIAN SORIN PETRE – SĂ CUNOAŞTEM REPUBLICA FINLANDA
Premiul 3
– LAURA GABRIELA FOIA – HOTĂRÂREA COMAN: EXTINDEREA DREPTURILOR PENTRU CUPLURILE HOMOSEXUALE SAU UN PROGRES CONSERVATOR?
– ADRIAN-IONUŢ GRECU – EVOLUŢIA CONCEPŢIILOR DESPRE STAT ÎN CADRUL DOCTRINELOR FILOSOFICE
Mentiune
– GABRIEL SĂVULESCU – REDOBÂNDIREA CETĂȚENIEI GERMANE, DE CĂTRE URMAȘII NĂSCUȚI ÎN AFARA CĂSĂTORIEI AI FOȘTILOR CETĂȚENI GERMANI PERSECUTAȚI DE REGIMUL NAZIST ÎN PERIOADA 30.01.1933 – 08.05.1945
Sectiunea 2. FEAA
Premiul 1
– ALINA MĂDĂLINA CALVIN – ROLUL DIAGNOSTICULUI FINANCIAR ÎN EVALUAREA ȘI REGLAREA PERFORMANȚELOR FINANCIARE ALE FIRMEI. STUDIU DE CAZ LA OMV PETROM S.A.
– ANDREEA ICHIM – STUDIU COMPARATIV PRIVIND APLICAREA TAXEI PE VALOAREA ADĂUGATĂ ÎN STATELE MEMBRE ALE UNIUNII EUROPENE
– LIDIA-IONELA POSTELNICU – ANALIZĂ COMPARATIVĂ PRIVIND IMPOZITAREA SALARIILOR ÎN STATELE MEMBRE U.E.
– ANAMARIA CHIVU – TRANSFORMAREA INDUSTRIEI TUTUNULUI. CAUZE ȘI CONSECINȚE
– LUIZA-FLORINA FLORESCU – CONTRIBUȚIILE SOCIALE OBLIGATORII LA NIVELUL UNIUNII EUROPENE
Premiul 2
– VASILICA ARGHIRESCU – ASPECTE FISCALE ALE CIRCULAȚIEI PRODUSELOR ACCIZABILE ȘI MECANISMUL DE DETERMINARE A ACCIZELOR ÎNTR-UN ANTREPOZIT FISCAL AUTORIZAT PENTRU BĂUTURI ALCOOLICE
– MIHAELA BOȘNEAGA – STUDIU PRIVIND IMPOZITAREA SALARIILOR DIN SECTORUL CONSTRUCȚIILOR
– ELEONORA ILIE – DIAGNOSTICUL PERFORMANȚELOR FINANCIARE ÎN INDUSTRIA TURISMULUI
– MIHAELA GEANINA CRUCERU – STUDIU PRIVIND IMPOZITUL PE PROFIT. ANALIZĂ COMPARATIVĂ LA NIVELUL STATELOR MEMBRE ALE UNIUNII EUROPENE
– LĂCRĂMIOARA ISTRATE – ANALIZA COMPARATIVĂ A IMPOZITULUI PE PROFIT ÎN STATELE MEMBRE ALE UNIUNII EUROPENE
– GINA ILCU – RAPORTAREA ÎN INSTITUȚIILE PUBLICE CU ACTIVITATE ÎN DOMENIUL ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE – POLIȚIA LOCALĂ. BALANȚA DE VERIFICARE
– RAMONA ONESCU – ABORDAREA TEORETICĂ A DATORIEI PUBLICE
– MARIANA MINCU – ROLUL RESURSELOR FINANCIARE ÎN ECONOMIE
– MĂLINA MIHAELA PÎRJOL, MARIANA STOICA – EVOLUŢIA DEFICITULUI BUGETAR ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI
– MARIA MIRABELA DREGICI, VALERIU CONSTANTIN MUREŞAN – TEORIA JOCURILOR: ABORDAREA STRATEGIEI ÎN NEGOCIERE
– ANA-MARIA ISPAS, LOREDANA FILIP – EVOLUȚIA RISCULUI DE CREDIT PER ANSAMBLUL SISTEMULUI BANCAR
Premiul 3
– MĂDĂLINA-NICOLETA RIȘCUȚA – RECUNOAȘTEREA ȘI EVALUAREA ACTIVELOR FIXE CORPORALE CONFORM REGLEMENTĂRILOR CONTABILE NAȚIONALE ȘI IPSAS
– ALEXANDRA BĂLESCU – RELAȚIA DINTRE COSTURI ȘI DECIZIILE MANAGERIALE PENTRU PREVIZIUNEA COSTURILOR ÎN DOMENIUL CONSTRUCȚIILOR
– FLORENTINA BARBU, ANTONIA CALAVIE – ROLUL BANCII IN ECONOMIE SI REVENIREA ECONOMIEI DUPA CRIZA CORONAVIRUSULUI.
Sectiunea 3. FRIA
Premiul 1
-LAVINIA PUIU – FUNCȚIONARUL PUBLIC ȘI FUNCȚIA PUBLICĂ
-CORINA GHINEA-NEDELCU – MANAGEMENTUL INSTITUȚIILOR PUBLICE
-CRISTINA ADRIANA SILIVESTRU – MANAGEMENTUL FUNCȚIEI PUBLICE. SISTEME LEGISLATIVE ȘI INSTITUȚIONALE EUROPENE
Premiul 2
-DANIELA MIRELA OANCEA – ACTELE ADMINISTRATIVE ALE AUTORITĂȚILOR PUBLICE ÎN PANDEMIE
-CRISTINA ADRIANA SILIVESTRU, PETRU TEODOR NICULAE – TEORIA PSIHOLINGVISTICĂ A COMUNICĂRII
Premiul 3
-PETRU TEODOR NICULAE – PROGRAMUL STRAT-UP NATION ROMÂNIA. STUDIU DE CAZ S.C. AAE MEDIA S.R.L.