deco
deco
content_header

Zilele Europene ale Justiţiei

ASUNT - Asociaţia Studenţilor din Universitatea „Nicolae Titulescu” din Bucureşti a participat,  în data de 25 octombrie 2011, la evenimentele organizate de Consiliul Superior al Magistraturii cu ocazia „Zilei Europene a Justiţiei Civile”. Astfel, cu acest prilej, Curtea de Apel Bucureşti şi Consiliul Superior al Magistraturii au adresat câte o invitaţie Universităţii „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, organizând fiecare câte un eveniment de tipul „Ziua uşilor deschise.  

Evenimentul desfăşurat la sediul Consiliului Superior al Magistraturii a avut ca scop stabilirea unei relaţii de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiţie, magistraţii judecători şi beneficiarii acestuia. În cadrul acestui eveniment a fost adresată şi o invitaţie deschisă către Consiliul Superior al Magistraturii în vederea desfăşurării un eveniment asemănător într-un cadru organizat de către Asociaţia Studenţilor din Universitatea „Nicolae Titulescu” – ASUNT. De asemenea, un alt eveniment s-a desfăşurat la sediul Curţii de Apel Bucureşti şi a avut, în principal, acelaşi scop, cu deosebirea că, de această dată, participanţii au avut posibilitatea să viziteze şi corpurile Palatului de Justiţie.

La finalul acestor activităţi fiecare student participant a primit câte un dosar de prezentare a noutăţilor legislative aduse de către noul Cod civil, intrat în vigoare la 01 octombrie 2011.

deco