deco
deco

Youth for peace editia 2014, Minsk, Republica Belarus

Un nou succes important al studenților Universității NICOLAE TITULESCU în lumea competițională a dreptului internațional !

La sfârșitul lunii septembrie a anului 2014, echipa Universității NICOLAE TITULESCU, compusă din Alma DIMA și Oana IRIMIA, studente în anul III al Facultății de Drept, precum și Andrei STOICA, student Master DIC, a participat pentru a 4 oara la competiția de drept internațional“Youth for Peace”, ce a avut loc în orașul Minsk, din Republica Belarus.

Competiția, aflată la a noua ediție, este deschisă univesităților din toată lumea și permite accesul, pe baza unei selecții riguroase, echipelor de studenți care dovedesc competență în dreptul internațional public, dreptul internațional umanitar și drepturile omului.

Competiția a presupus parcurgerea unor probe de simulare a unor realități juridice aflate sub incidența ramurilor de drept anterior menționate.

La competiție au participat 17 universități din toata lumea, cum ar fi: universități din Suedia, Olanda, China, Cuba sau Rusia.

Echipa Universității NICOLAE TITULESCU, pregătită de către coordonator Conf. Univ. Dr. Beatrice ONICA JARKA, a avut o prestatie excelentă în concurs, apreciată de către juriul intenațional alcătuit din personalități ale dreptului internațional umanitar din toată lumea.

În acest sens, prestația studentului Andrei Sroica a fost recunoscută prin câștigarea premiului "Best Speaker", acordat pentru cel mai bun orator al competiției.

Suntem mândri să ducem mai departe tradiția Universității NICOLAE TITULESCU, de participantă valoroasă la competițiile naționale și internaționale de drept.

GAUDEAMUS IGITUR !deco