deco
deco

Vatra Valahă

Asociația Studenților Universității Nicolae Titulescu - ASUNT şi Asociaţia ”Turism Verde ” au încheiat un protocol de colaborare pe perioada 20-22 iunie 2011 în vederea realizării proiectului “Vatra Valahă”.

“Vatra Valahă”este un proiect Eco-Etno-Turistic, proiect desfăşurat după un model de dezvoltare al Asociaţiei ecologiste Turismverdece presupune construirea unui complex sat turistic tradiţional românesc. Scopul final al acestui proiect este dezvoltarea unui nou tip de turism VERDE. Mai precis o activitate de producţie, consum durabil şi rezonabil de servicii turistice prin crearea unui nou model turistic menit să ofere o alternativă turismului actual şi să faciliteze totodată accesul la o cultură tradițională și autentic-românească. Satul turistic tradițional românesc este un model de dezvoltare rurală care își găsește aplicabilitatea în primul proiect pilot de agest gen, proiect denumit: Sat de Vacantă ”Vatra Valahă”.

Scopul final al participării Asociației Studenților Universității Nicolae Titulescu - ASUNT precum și a studenților universității în cadrul acestui proiect a fost cel de a se implica şi în activităţi de voluntariat ecologic printr-o implicare în mod efectiv la construirea unor elemente ce au ţinut mai mult de faza inițială a proiectului “Vatra Valahă”.

deco