deco
deco
content_header

Gala Premiilor în Educaţie, ediţia 2011

Fundația Dinu Patriciu a anunțat începerea înscrierilor pentru Gala Premiilor în Educație, ediția 2011, o competiție națională care identifică cele mai meritorii exemple din educația românească și le recompensează cu premii în valoare totală de 250.000 euro. Gândită ca o soluție pentru stimularea competiției în sistemul educațional din România, Gala Premiilor în Educație se adresează oamenilor și organizațiilor care – printr-o activitate profesională remarcabilă – au un impact pozitiv în educație și pot deveni modele demne de urmat.

Înscrierile pentru cele 11 secțiuni de concurs– Profesorul preuniversitar al anului, Profesorul universitar al anului, Învățătorul/Educatorul anului, Cercetătorul anului, Studentul anului, Elevul anului, Bibliotecarul anului, Școala anului, Facultatea anului, Cel mai bun proiect educațional și ONG-ul anului în domeniul educației – s-au făcut până la data de 27 septembrie 2011.

Un juriu independent format din 38 de persoane implicate în sistemul de învățământ românesc va alege câștigătorii competiției, între 28 septembrie și 22 octombrie. Exclusiv candidaturile eligibile intră în procesul de jurizare, care cuprinde două etape. În perioada 28 septembrie – 22 octombrie, juriul evaluează formularele de concurs pe baza criteriilor de evaluare și stabileste 10 finaliști pentru fiecare din cele 11 secțiuni de concurs. Între 22-30 octombrie, finaliștii vor fi intervievați, iar primii trei finaliști de la fiecare secțiune, cei care au primit notele cele mai mari, vor fi desemnați câștigătorii competiției. Aceștia vor fi anunțați în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor la începutul lunii noiembrie.
Toate informațiile au fost oferite în cadrul caravanei Galei Premiilor în Educație, care a dus conferința„Soluții pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ românesc” în Timișoara, Iași, Cluj și Constanța, făcând ultima oprire la București. În fiecare oraș, conferința a oferit un schimb de informații și opinii între reprezentanții sistemului educațional local, cu scopul de a genera soluții la cele mai importante probleme ale învățământului românesc.
În 2009, prima ediție a Galei a avut 36 câștigători, premiile – în valoare totală de 200.000 euro – plecând spre Iași, Craiova, Deva, Turnu Severin, Buzău, București, Cluj, Giurgiu, Târgoviște, Timișoara, Constanța și Suceava. În 2010, Gala a numărat 39 de câștigători din 14 orașe (dintre acestea, Iașiul a fost marele câștigător, urmat de București, Timișoara și Cluj), care au primit premii în valoare totală de 250.000 euro.

Înscrierea se face pe website-ul Galei, www.premiileineducatie.ro, prin completarea unui formular de concurs online. Acesta trebuie apoi tipărit și expediat prin poștă la sediul Fundației Dinu Patriciu (B-dul Barbu Văcărescu nr. 301 – 311, sector 2, București), până cel târziu la data de 27 septembrie 2011 (data poștei).

deco