deco
deco

Concursurile de procese simulate „Nicolae Titulescu”

Concursurile „Nicolae Titulescu” sunt evenimente organizate sub forma unor concursuri inter-universitare în cadrul cărora studenţi ai facultăţilor de Drept  concurează într-un cadru organizat care îşi propune să reproducă, pe cât posibil, situaţiile din sălile de judecată.

Astfel studenţii facultăţilor de drept au posibilitatea de a se pregăti şi de a juca diferite roluri precum judecători, procurori, avocaţi sau chiar grefieri.

Până în prezent, Concursurile „Nicolae Titulescu” se desfăşoară pentru următoarele materii studiate în cadrul facultăţilor de drept. Acestea sunt:

1.      Concursurile de Procese Simulate de Drept Civil „Nicolae Titulescu”;
2.      Concursurile de Procese Simulate de Drept Comercial „Nicolae Titulescu”;
3.      Concursurile de Pledoarii de Drept Penal şi Procesual Penal „Nicolae Titulescu”;

Concursurile se desfăşoară, în majoritatea cazurilor, în incinta Curţii de Apel Bucureşti pentru a da posibilitatea participanţilor să îşi desfăşoare activitatea într-un cadru autentic şi solemn.

Începând din anul 2011, Concursurile „Nicolae Titulescu” se bucură de o bună mediatizare pe cele mai populare site-uri de specialitate.

Nu în ultimul rând, în cadrul fiecărui concurs sunt acordate diplome tuturor participanţilor iar câştigătorilor li se acordă şi premii ce constau în cărţi de specialitate sau chiar sume de bani.

deco