deco
deco

CONCURSUL INTERNAŢIONAL DE DREPT UMANITAR, SARAJEVO

În perioada 16- 20 noiembrie 2011, Universitatea „Nicolae Titulescu” va participa, la Sarajevo la Concursul de drept Internaţional Umanitar organizat de Comitetul Internaţional de Cruce Roşie – Delegaţia de la Sarajevo. Concursul reuneşte studenţi ai unor universităţi prestigioase din Europa Centrală şi se desfăşoară în limba engleză. 

Echipa care reprezintă Universitatea „Nicolae Titulescu” este alcătuită din studenţii Facultăţii de Drept - Lavinia Lungu, Gabriel Ianculescu, Raluca Boldea, anul III. Echipa este coordonată de Conf. Univ. Dr. Beatrice Onica  Jarka  şi Prof. Univ. Dr. Raluca Miga Besteliu, sub egida Centrului de Studii de Drept Umanitar care funcţionează în cadrul universităţii.

Universitatea „Nicolae Titulescu” participă de peste 7 ani la acest concurs, şi a transformat această participare într-o tradiţie academică. Anul acesta concursul va fi precedat de conferinţa regională a profesorilor de drept internaţional umanitar organizată de Comitetul Internaţional de Cruce Roşie – Delegaţia de la Sarajevo la care va participa Conf. Univ. Dr. Beatrice Onica  Jarka. 

Concursul se desfăşoară  sub forma de simulări ale unor situaţii reale de conflict armat, care implică încălcări ale dreptului internaţional umanitar, pe care concurenţii trebuie să le analizeze şi să le soluţioneze în timp real din perspectiva unor consilieri ai unor şefi de stat, generali de armată, conducători ai unor mişcări de eliberare naţională, sau a unor  lucrători ai Comitetului Internaţional de Cruce Roşie, sau a unor  avocaţi sau procurori. 

Conf. Univ. Dr. Beatrice Onica Jarka

deco